Depresyon

Depresyon


İnsanlar baş edemedikleri büyük ve kronik sorunlarla karşılaştıkları zaman, stres hormonları Kortisol ve DHEA salınımında aşırı artışlar olur.

Bu artış uzun süreli olursa, sinir hücresinin metabolizması bozulur . Kişinin kendini enerjik ve iyi hissetmesini sağlayan , beyindeki dopamin, noradrenalin ve serotonin gibi bilgi taşıyan maddelerin yapımı ve konsantrasyonu azalır.  Aralarındaki denge bozulur.

Bunun sonucunda duygu ve düşüncelerde değişiklikler oluşur.

Depresyon belirtisi olarak; Depresif duygu-durum bozukluğu (üzüntülü, mutsuz, karamsar ruh hali) ve ilgi kaybı (isteksizlik, yaşamdan zevk almama) görülür. Motivasyon eksikliği, konsantrasyon güçlüğü, düşünce akışında ve hareketlerde yavaşlama, iştah azalması, uykusuzluk, umutsuzluk ve mutsuzluk ortaya çıkar. Kişide intihar düşüncesi oluşabilir.,

Genel olarak uygulanan tedavi yönteminde Antidepresan ilaçlarla beyinde azalan bilgi taşıyan maddeler artırılır ve denge sağlanmaya çalışılır. Kullanılan ilaçların yan etkilerini gidermek için veya eksik etkileri tamamlamak için çok sayıda ilaçlar kullanılır.

Ancak uzun zaman ve hatta yıllarca ilaç kullanılmasına rağmen kalıcı bir sonuç alınamaz. Çünkü depresyon hastalığına neden olan asıl etkenler ortadan kaldırılmamıştır. Böyle hastalarda kortisol ve DHEA eksikliğine bağlı ortaya çıkan hipoglisemi nedeniyle sürekli tatlı yeme isteği oluşur. Buda metabolizmayı bozar, diabet, obesite, hipertansiyon vb. hastalıklar ortaya çıkar.

İdeal tedavi: 

Bütün bu nedenlerden dolayı depresyon tedavisinde stres kaynakları ortadan kaldırılmalı ve vücutta kortisol ve DHEA eksiklikleri doğal yollardan kalıcı olarak tamamlanmalıdır.