Otizm

Otizm


Duygu, düşünce ve davranışlarımızın her biri beynimizin birer fonksiyonudur. Bu fonksiyonlar beyinde sinir hücreleri arasında bilgi taşıyan birçok kimyasal maddenin (Nörotransmitterler ve hormonlar) karşılıklı etkileşimi sonucu ortaya çıkarlar. Otizm doğuştan gelen beynin gelişimsel bozukluğudur. Yaşamın ilk 3 yılında fark edilir. En önemli belirtileri çocuk başka insanlarla göz teması, işitsel temas ve konuşma yoluyla iletişim kuramaz. Tekrarlayıcı davranışlar gösterir. 

Otizm hastası normal insanlar gibi görmez, duymaz ve konuşmaz. Bu görme ve işitme kusuru bilinen yöntemlerle ölçülemez ve anlaşılamaz. Otizm hastalığının nedeni, doğuştan anne ve babadan geçen, vücuttaki toksik maddelerin atılmasını sağlayan enzimlerin üretilmesini idare eden genin çalışmasında bozukluk olmasıdır. Çocuk çevresel toksinlerle karşılaşınca, genin iyi çalışmaması nedeniyle, toksik maddeler vücuttan atılamadığı için hasta normal insanlar gibi göremez, duyamaz ve algılayamaz.                                            

İnsan vücudu dışındaki, bütün yiyecekler, giysiler, evde kullanılan eşyalar, içilen sudaki zararlı maddeler, solunan havadaki zehirli maddelerin hepsi bir insan için çevresel toksin olabilir.  Çevresel toksinler vücutta yağ dokusunda birikirler. En çok yağ dokusu beyin ve sinir sistemi etrafında olduğu için çevresel toksinler en çok beyin ve sinirleri etkilerler. Beyinde biriken çevresel toksinler, bilgi taşıyan kimyasal maddelerin (Nörotransmitter ve hormonlar) yapısını ve miktarını bozarak hastalığa neden olurlar. Çevresel toksinlerin doğal yollardan vücuttan atılması ortalama 36 yıl sürer. Çoğu insan çocuğumun vücudunda çevresel toksin birikmesi var mı diye merak edebilir. Ne yazık ki kan tahlilleriyle beyinde yağ dokusunda birikmiş çevresel toksinler ölçülemez. Çünkü çevresel toksinler kana karıştıktan 1-3 saat sonra yağ dokusunda birikirler. Ancak toksik madde alındıktan 1-3 saat içinde kan tahlili yapılırsa tespit edilebilir. Ancak çok özel yöntemlerle vücuttaki çevresel toksinlerin varlığı ve etkileri anlaşılabilir. Vücuttan atılması sağlanabilir.  

Bütün bu nedenlerden dolayı bu güne kadar otizm hastalığının tanı ve tedavisi yapılamıyordu. Artık otizmin nedenleri anlaşıldı.  8-12 haftalık bir tedavi sürecinde beyindeki çevresel toksinlerin temizlenmesi ve nörotransmitter dengelerinin sağlanması ile otizmli çocuklar normal insanlar gibi görebilir ve duyabilir hale gelir.  Tedavi süresi devam ettikçe beynin bütün fonksiyonlarında iyileşme sağlanır.  Çocuklar çevreleriyle her türlü iletişimi kurabilir hale gelirler. Tekrarlayıcı davranışlar kayıp olur. Okuldaki başarıları artar..